1 מכינים קערת פלסטיק גדולה, שתספיק ל-10 כדורים בגודל כדור טניס.
2 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, מלח שמן וחומץ. מוסיפים כוס וחצי מים ומערבבים עד לקבלת כדור בצק. אם יש צורך מוסיפים את רבע הכוס הנוספת.
טוב לא באמת חשבתם שנחכה, נכון? | צילום:
נופר צור, mako אוכל
3 מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומעצבים כל חתיכת בצק לכדור.
4 שופכים קצת שמן לקערת הפלסטיק ומניחים בתוכה את כל הכדורים, אחד ליד השני. מוזגים פנימה שמן שיכסה את כל הכדורים עד למעלה, והופכים את הכדורים כדי לוודא שהם משומנים מכל הצדדים. מניחים לשעתיים בצד (או ללילה במקרר).
>> לבלוג של קרן אגם
כדורי הבצק | צילום:
נופר צור, mako אוכל
5 מכינים את המלית: מערבבים בקערה את הגבינות והמנגולד ומתבלים במלח ופלפל.
6 מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לידכם.
7 מניחים כדור בצק על משטח העבודה ופותחים אותו בעזרת הידיים למלבן דק (הבצק מאוד נוח לעבודה, הוא ממש הולך להתגלץ' לכם בידיים).
8 מניחים 2 כפות מתערובת המילוי בחלק התחתון של הבצק לרוחב, ומגלגלים לרולדה ארוכה.
פותחים את הבצק | צילום:
נופר צור, mako אוכל
מניחים מהמילוי | צילום:
נופר צור, mako אוכל
ומגלגלים | צילום:
נופר צור, mako אוכל
מורחים בביצה | צילום:
נופר צור, mako אוכל
מוכן! | צילום:
נופר צור, mako אוכל
9 מעצבים את הרולדה לצורת לב כמו בתמונה, דוחפים את הקצוות למטה ומניחים על תבנית האפייה. ממשיכים כך עם יתרת הכדורים.
10 מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים עד להשחמה כ-35 דקות.