עוגת לימון ושקדים מרציפניתחצי שעה עבודה והיא שלכם: עוגה רכה ונמסה בפה עם טעם מרציפני עדין עדין, כזו שתמלא את הבית בריח משגע ותנעים לנו את שבת-הסגר היפה הזו. בלי טיולים, פיקניקים ואירועים, רק אנחנו, העוגה וכוס קפה על המרפסת![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה קוטר 22:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 2 מקציפים חמאה וסוכר (במיקסר או בעזרת מטרפה), מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף. 3 מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית שקדים ושמנת חמוצה ומערבבים. ![]() 4 מורידים את מהירות המיקסר (או מפסיקים את ההקצפה במטרפה) ומוסיפים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. 5 מעבירים לתבנית ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים. 6 מערבבים בקערה אבקת סוכר, תמצית שקדים ו-2 כפות מים לתערובת משחתית במרקם שמזכיר טחינה סמיכה. אם צריך מוסיפים כף מים נוספת. ![]() 7 מצפים את העוגה. ** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב. ** אפשר לאפות את העוגה בתבנית 24, היא פשוט תצא קצת יותר נמוכה. ** לגרסה פרווה: ממירים את החמאה בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה הכמות.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|