1 מכינים את בצק הפאי: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד.
2 מוזגים פנימה את המים לאט לאט, תוך כדי עיבוד (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות), רק עד שנוצר כדור בצק. מוציאים את הבצק מהקערה, מאחדים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר.
3 מכינים את בלילת העוגה: מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במשך 3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
4 מוסיפים לאט לאט שמן, תמצית וניל ורסק התפוחים ומקציפים עוד כדקה.
5 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפייה. מערבבים לתערובת חלקה.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות.
עוגת פאי תפוחים פרוסה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
7 מרדדים את הבצק הפריך על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול מקוטר התבנית.
8 הופכים את נייר האפייה כשבצק הפאי כלפי מטה ישירות על התבנית.
9 מסירים את נייר האפייה, מהדקים היטב את הבצק לתחתית ולדפנות ומסירים שוליים מיותרים.
10 מעבירים שלושת רבעי מכמות התפוחים לתבנית, ומוזגים את בלילת העוגה.
11 מסדרים את פרוסות התפוחים שהשארנו בצד, ומפזרים שקדים פרוסים או שבבי שקדים.
12 אופים כשעה ורבע, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. אם העוגה מתחילה להשחים מדי בחלקה העליון והמלית עדיין לא מוכנה, מכסים את העוגה בנייר כסף.
13 מצננים מעט, מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
>> לבלוג של קרן אגם
עוגת פאי תפוחים בציפוי שקדים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
* נשאר לכם בצק? אפשר להקפיא בצק פריך למשך 3 חודשים כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד.