קסטה סיציליאנההגרסה הקלילה של הקינוח האיטלקי הקלאסי, עם שכבת פירורים שאנחנו אוהבים בזכות עצמם, גנאש שוקולד לבן ופיסטוק שהוא חלום וגבינת ריקוטה שהופכת כל דבר למוצלח. עוד הוכחה שדברים טובים באים בכוסות אישיות
נופר צור, איטלקייה בתחנה
| מחלבות גד
| פורסם 23/08/15 07:25
צילום: דניאל לילה, איטלקיה בתחנה
|
לקינוח המסורתי מהמטבח הסיציליאני יש הרבה גרסאות. המפורסמת ביותר היא עוגת שכבות עם מלית ריקוטה, מצופה שכבת מרציפן (לרוב ירוק) ופירות מסוכרים. הקונדיטורית נופר צור הפכה אותה לעוגה אישית המוגשת בתוך כוס. את ציפוי המרציפן מחליף גנאש שוקולד לבן (שנצבע בירוק על ידי מחית פיסטוק), המשתלב נפלא בטעמה העדין של מלית הריקוטה. המצרכים (8 מנות):לבסיס:
למלית:
לגנאש:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מניחים ריקוטה בתוך מסננת צפופה ועליה קערה רחבה שתשמש כמשקולת. מניחים את המסננת בתוך קערה גדולה שתקלוט את הנוזלים ומשהים במקרר ל-4 שעות (ואפשר לילה שלם). 2 מכינים את הבסיס: מערבבים את החומרים למרקם של חול רטוב. מניחים כף גדושה בכל כוס ומשטחים. מעבירים למקרר. 3 מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר ותמצית וניל בקערה גדולה בעזרת מטרפה. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה. אם רוצים מוסיפים שוקולד צ'יפס. 4 מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים מלית על בסיס העוגיות עד 3/4 גובה הכוס. מעבירים למקרר לכ-3 שעות להתייצבות. 5 מכינים גנאש, מצפים ומגישים: מביאים שמנת מתוקה, גלוקוזה ומחית פיסטוק לסף רתיחה בסיר קטן ורחב. יוצקים על השוקולד ומשהים לדקה. טורפים בעזרת מטרפה לגנאש חלק ומבריק. 6 מעבירים את הגנאש לכד (מד ליטר) ומוזגים לאט על מלית הגבינה. מעבירים שוב למקרר עד להתייצבות הגנאש. לפני ההגשה מפזרים פיסטוקים קלויים. >> בשבוע שעבר הכרנו כאן רוטב עגבניות לפסטה ששינה לנו את החיים |