מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פוקצ'ה

קרוקטים של תפוחי אדמה ומוצרלה

תקועים עם שאריות פירה שאף אחד לא רוצה לאכול? הכינו מהם את כדורי התפודים והגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)המטוגנים האלה, ותראו שכולם יעוטו עליהם בלי להתבלבל. תכלס, בצדק

|מחלבות גד| פורסם07:06
קרוקטים תפוחי אדמה ומוצרלה (צילום: דן לב, מחלבות גד)
צילום: דן לב, מחלבות גד

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-24 קרוקטים:

  • 3 כוסות פירה קר (מ-3 תפוחי אדמה גדולים)
  • 2 ביצים
  • 150 גרם מוצרלה מגורדת
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח רגיל
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/3 כוס עירית קצוצה דק
  • 1 כפית פפריקה, מתוקה או חריפה
  • אגוז מוסקט מגורר טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לציפוי:

  • 2/3 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח

לטיגון:

  • שמן קנולה

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב את חומרי הקרוקטים. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ. מערבבים פירורי לחם, פפריקה ומלח בקערה ומגלגלים את הכדורים בתערובת.

2מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני על להבה בינונית.

3מטגנים שליש מכמות הקרוקטים 4-3 דקות, עד הזהבה (מקפידים שהשמן לא יהיה חם מדי, כדי שהקרוקטים ייעשו מבפנים). מוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר הקרוקטים (בכל פעם מטגנים שליש מהכמות כדי שהשמן יישאר חם).

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה קפרזה

>> טיפ לביצה עין מושלמת

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il