מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פוקצ'ה

פסטה קפרזה

שילוב מושלם של מוצרלה טרייה, עגבניות שרי וקרעי בזיליקום. עכשיו תגידו - "היי, לא חידשתם כלום, זו קפרזה!". נכון, אבל הפעם הסלט האהוב מהמסעדות משתלב במנה ביתית וקלילה של פסטה דווקא. תודו שזה רעיון מעולה

|מחלבות גד| פורסם11:03
פסטה קפרזה (צילום: דניאל לילה, מחלבות גד)
צילום: דניאל לילה, מחלבות גד

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (ספגטי, לינגנוויני או פטוצ'יני)

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 30 עגבניות שרי חצויות
  • 1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי

להגשה:

  • ‏12 עלי בזיליקום קרועים גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שום ומאדים כדקה תוך כדי בחישה עד שעולה ריח (לא להזהיב את השום).

2מסירים מהכיריים, מוסיפים עגבניות ומוצרלה, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.

3בינתיים מבשלים את הפסטה: מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים כ-1/2 כוס ממי הבישול.

4משלימים את הכנת המנה ומגישים: מעבירים את הפסטה לקערה ויוצקים את הרוטב החמים. מוסיפים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה, מפזרים בזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מגישים מיד.

>> בפעם שעברה הכנו עוגיות ריבה וגבינת ריקוטה

>> והנה לחם בירה פגזי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il