ארנצ'יני - כדורי ריזוטו בציפוי פריךכדורי ארנצ'יני שעושים כמו שצריך הם תענוג אמיתי. מדובר במנה איטלקית אותנטית שיכולה להגיע בהמון גרסאות, אבל אנחנו הלכנו על המפנקת מכולן, והכנסנו לכל כדור גם קצת בייבי מוצרלה. כאלה אנחנו
אבירם דותן, מסעדת לוצ'אנה
| מחלבות גד
| פורסם 12/07/15 08:44
צילום: דניאל לילה, מחלבות גד
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מכינים את הריזוטו: מטגנים בשמן זית את השום עם חצי כפית מלח, מוסיפים את האורז לטיגון קל עד שהאורז מתחמם. מוסיפים יין לבן, ממשיכים לטגן עד אידוי ומתחילים להוסיף את ציר הירקות החם. 2 מבשלים 18 דקות ומורידים מהאש. 3 מוסיפים את החמאה וגבינת הפקורינו תוך כדי ערבוב בתנועות קיפול, ומניחים בצד לצינון. 4 מכינים את הארנצ'יני: כאשר הריזוטו קר, מכדררים את התערובת לכדורים בגודל של כדורי פינג פונג (כ-40 גרם, למי שיש משקל למטבח) ומכניסים לתוך כל אחד כדורון של בייבי מוצרלה. 5 מצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם (לפי הסדר הרשום, ממש כמו שניצל) ומטגנים בשמן עמוק עד שהכדורים מזהיבים. מוטב לעשות זאת בנגלות. * ניתן להגיש עם פקורינו מגוררת מעל. * ניתן להכין מראש ולחמם בתנור לפני הגשה. >> בשבוע שעבר הכנו פולנטה מעולה>> שוק הפליאו מגיע לתל אביב |