1 מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מכינים את החצילים: מניחים פרוסות חצילים בתבנית ומברישים בשמן זית.
3 אופים 30-25 דקות להזהבה.
4 בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ושום ומאדים כדקה רק עד שעולה ריח.
5 מוסיפים עגבניות, מים וסוכר ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב. הרוטב נשמר עד 4 ימים בכלי אטום במקרר.
6 מרכיבים את הפיצטות ואופים: מניחים על כל פרוסת חציל כף שטוחה של רוטב וכמה רצועות של בזיליקום. מפזרים מעל מוצרלה וקוביות של גבינה בולגרית.
7 מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים את הפיצטות כ-10 דקות, עד שהמוצרלה זהובה. מגישים חם.
>> בשבוע שעבר הכנו קרוקטים משאריות של פירה
>> ואגב פיצה, טוני וספה מתחילים לעשות משלוחים