בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה שנותרו במקרר מכל השבוע. המצרכים :לתבנית בקוטר 30 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 טורפים ביצים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. 3 משטחים את התערובת במחבת עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור. 4 אופים בתנור החם 45-40 דקות עד שהמאפה זהוב ויציב. מגישים מייד. לגיוונים: מוסיפים בצל קטן קצוץ דק, או 2 כפות לימון כבוש קצוץ גס (או גם וגם). >> לקינוח: בשבוע שעבר הכנו קסטה סיציליאנה>> ועוד משהו שתמיד כדאי לדעת: ככה מכינים שמן בטעמים |