1 מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן. מוסיפים את הפתיתים וממשיכים לטגן תוך בחישה עד הזהבה עם מעט שמן. מוסיפים פפריקה, עגבניות מגורדות, חצי כוס ציר עוף ומשלימים עם מים אחד על אחד על פי הכמות הפתיתים. מבשלים את הפתיתים עד דרגת שלושת רבע.
2 מוסיפים חצי מהכמות הפטריות מערבבים ומכבים את האש.
3 ממלאים את עוף בתערובת ומניחים אותו בתבנית אפייה. בעזרת סכין חורצים את העוף וממלאים את החריצים בשיני שום שלמות.
4 בכוס מדללים את הדבש, היין הלבן וכפית גדושה של פפריקה מתוקה.
5 מברישים את עוף בתערובת היין והדבש בנדיבות ומעבירים לתנור בחום של 160 מעלות למשך חצי שעה. מעת לעת ממשיכים להבריש את העוף בתערובת הדבש והיין.
6 לאחר חצי שעה מוסיפים מסביב לעוף את שאר התערובת ואת הפטריות שנותרו ומחזירים לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבה. בזמן הצלייה הסופית ממשיכים להבריש את העוף בשארית היין והדבש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!