1 מורחים את נתח הבשר במלח ופלפל שחור, וצורבים בסיר ברזל גדול במעט שמן זית עד להשחמה. מניחים את הבשר בצד.
2 צולים את הפלפלים בטוסטר חם, עד שהם נחרכים מעט.
3 מטגנים את הבצלים בסיר עד להשחמה, מוסיפים את העגבניות, התרד, הפלפלים, הפול וגרגירי החומוס. יוצרים "קן" קטן במרכז הסיר ומניחים במרכזו את נתח הבשר.
4 מניחים חיתול בד בקערה ויוצקים לתוכו את הבורגול. קושרים את החיתול, אך משאירים מספיק מרווח להכפלת נפחו של הבורגול.
חלק מהכיף זה להרכיב את המנה על הצלחת | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
5 מניחים את שקית הבורגול בסיר לצד הבשר, מוסיפים מים עד לגובה של כ-3 ס"מ מעל כל המרכיבים. מביאים את הסיר לרתיחה עדינה, ממליחים מעט ומבשלים למשך כשעה על הכיריים כשהסיר מכוסה חלקית. מוסיפים שוב מים חמים לכיסוי מוחלט.
6 חותכים נייר אפייה לפי ההיקף של הסיר, מניחים אותו על התבשיל ומעליו מניחים מכסה כבד ואטום. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות, ואופים למשך הלילה (כ-7 שעות).
7 מוציאים את הסיר מהתנור, ונותנים לתבשיל לנוח 5 שעות.
8 לקראת ההגשה מחממים את התבשיל בחום של 180 מעלות (ניתן להוסיף מעט מים לפי הצורך).
להוסיף רוטב מהסיר - ואתם מסודרים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
9 מוציאים את הבשר והחיתול עם הבורגול מהסיר, קולפים את החיתול ובוצעים את כיכר הבורגול בעזרת כף. מניחים בצלחות הגשה.
10 חותכים את הבשר לנתחים גסים ומניחים לצד הבורגול, יוצקים מעליו רוטב חם עם גרגירי חומוס, פול ותרד מהסיר.
11 לסלט השומר: קולפים את השומר מהעלים החיצוניים, מסירים את השורש העבה ופורסים דק ככל הניתן.
12 מערבבים את פרוסות השומר עם הפטרוזיליה, שמן הזית, הלימון והמלח, ועורמים בקערה.
ארוחה חורפית משובחת | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל