לחם אחיד זה ה-דבר | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
1 מתחילים עם החביתה: מחממים מחבת שיכולה גם להיכנס לתנור (ללא פלסטיק) עם שמן זית ומטגנים את הבצל הלבן והפלפל החריף עד הזהבה (כ-5 דקות). ממליחים ומפלפלים תוך כדי.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות, גריל עליון.
3 מוסיפים למחבת את תפוח האדמה המגורר ועוד קורט מלח, מערבבים היטב ומאדים יחד כ-4 דקות נוספות, עד שתפוח האדמה מתחיל להתרכך ולהזהיב מעט.
4 מוסיפים את העשבים ומערבבים היטב.
5 שוברים את הביצים לקערה בינונית וטורפים אותן קלות (לא להקציף).
6 יוצקים את תכולת המחבת לקערת הביצים ומערבבים היטב.
7 מנגבים את המחבת, מוסיפים מעט שמן זית ויוצקים את התערובת חזרה פנימה. מטגנים על אש גבוהה תוך ערבוב מדי פעם כ-3 דקות, עד שמתחיל להתייצב.
חביתת ירק. הכוכבת | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
8 מעבירים את המחבת לתנור החם עד שהחביתה מתייצבת היטב ומשחימה מעט.
9 משמנים מעט את הפלפלים החריפים ומניחים אותם בתנור לצד חביתת הירק, לקלייה קלה.
10 כשהחביתה מוכנה מוציאים אותה ואת הפלפלים לצינון.
11 פורסים את הפלפלים לפרוסות גסות.
12 מערבבים את הטחינה עם כחצי כוס מים קרים וממליחים בעדינות.
סנדוויץ' פועלים - ההרכבה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
יוגב ירוס חותך את הכריך | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
סנדוויץ' פועלים חצוי | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
13 מערבבים יחד את הבצל הסגול והסומאק, ואת העגבנייה פורסים לפרוסות גסות.
14 מורחים את פרוסות הלחם בטחינה. פורסים "נתחים" יפים של חביתת ירק ומניחים מעל. ממשיכים עם פרוסות עגבנייה, בצל בסומאק, פלפל חריף, כמה טיפות שמן זית, קורט מלח ולבסוף עלי כוסברה.
15 סוגרים בפרוסה העליונה ומגישים עם ערמת מפיות וצ'ייסר ערק.