מרק סלק וכרוב סגול | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 המרק: קולפים את שני הסלקים. חותכים אחד לקוביות גסות ואת השני מגררים בפומפייה. מפרידים את העורקים הלבנים של המנגולד מהעלים, וקוצצים. את העלים משאירים שלמים.
3 שמים בסיר את כל המרכיבים למעט עלי המנגולד, עלי השמיר והלימון. מערבבים, מוסיפים מים לכיסוי, ממליחים ומבשלים מכוסה כשעה, עד שהירקות מתרככים היטב והמים נצבעים בצבע סגול עמוק.
חותכים את הירקות | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
הירקות בסיר | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
4 במקביל מסדרים את הכרוב והסלק לצלייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת במעט שמן זית. מפזרים מעל מרווה ותימין, זולפים עוד שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
5 יוצקים סביב מעט מים, מכסים בנייר אפייה נוסף ומעליו מהדקים נייר כסף ומכניסים לתנור ל-40 דקות, עד שהם מתרככים היטב. מסירים את הכיסוי ומחזירים לתנור לצלייה נוספת, עד השחמה יפה.
לקראת הצלייה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
6 הגשה: קורעים גס את עלי המנגולד ומוסיפים. מבשלים כ-2 דקות.
7 יוצקים מרק לקערות אישיות, מניחים מעל כל מנה חתיכת כרוב וחתיכת סלק וסוחטים מעל כמה לימון שאוהבים. מפזרים שמיר ומגישים.
מרק סלק וכרוב סגול | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
* אחרי ההכנה ולפני ההגשה מומלץ לתת למרק כמה שעות מנוחה, להעצמת הטעמים.