1 מחממים תנור ל-220 מעלות ופורסים את מרכז הכרובית לשני "סטייקים" בעובי 2 ס"מ.
אחלה סטייק | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
2 פורסים את הדלורית לסירות ארוכות ומרחיקים את רוב הגרעינים.
3 פורסים את הבצלים לשישיות ארוכות.
4 פורסים את השומר לרבעים ארוכים.
5 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
6 משמנים את הירקות היטב בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
7 מסדרים את הירקות בשכבה אחידה על תבנית שטוחה, ואופים כ-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
8 חורצים את בשר הסלמון בעזרת סכין חדה במרחקים של 2.5 ס"מ (חשוב לא לפגוע בעור), מתבלים את הדג במלח ים ומשמנים מעט.
9 מניחים את הדג ומעליו את ענפי העשבים. אופים הכל יחד כ-10 דקות נוספות, עד שהסלמון כמעט עשוי (מומלץ להוציאו מהתנור כשבשרו עדיין ורוד וטרם הלבין לחלוטין). מניחים לדג ולירקות לנוח כ-5 דקות, ומגישים.
קשה להרוס סלמון | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל