1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 חותכים את הבצל ותפוח האדמה לקוביות קטנות. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה יפה (מומלץ לטגן במחבת כבדה שאפשר להעביר לתנור, עם ציפוי נון סטיק).
3 מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה למחבת ומערבבים על להבה נמוכה כ-5 דקות עד שהם מתרככים מעט.
4 במקביל חותכים את הקישואים לקוביות בינוניות. מוסיפים אותם למחבת יחד עם עשבי התיבול, מגבירים קצת את האש, ממליחים ומפלפלים.
5 פורסים את הפלפל החריף ומוסיפים למחבת. במקביל טורפים את הביצים יחד עם החלב (שימו לב לא לטרוף יותר מדי, כדי שהחלבון והחלמון לא יהפכו למסה אחידה מדי).
6 ממליחים מעט את בלילת הביצים (קחו בחשבון שהמלחנו את הירקות במחבת ובהמשך תגיע גם גבינה מלוחה), ומעבירים פנימה בהדרגה את הירקות החמים. מערבבים היטב ומהר, כדי שלא ייווצרו גושים של חביתה בקערה, משמנים שוב את המחבת ומיד יוצקים את הבלילה חזרה.
7 מוסיפים לפריטטה חתיכות גסות של גבינה בולגרית ומערבבים מעט. ברגע שהבלילה מתחילה להתייצב (בערך אחרי שתי דקות) מעבירים את המחבת לתנור (חימום בגריל עליון). אופים כ-3 דקות עד להזהבה יפה.
8 מוציאים מהתנור ונותנים לפריטטה דקה של מנוחה. מכסים את המחבת בצלחת מתאימה והופכים אותה.
* מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט טוב, אולי כמה ירקות, ארוגולה או חסה פריכה.
סליחה, אפשר עוד פרוסה? | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל