1 מכינים את רוטב הברביקיו: שמים את הקפה בכוס ומוזגים פנימה את המים הרותחים (בדיוק כמו שמכינים קפה שחור). מערבבים ומניחים בצד לכמה דקות.
2 במקביל מחממים בסיר את השמן, השום והג'ינג'ר ומבשלים בעדינות רבה כ-2 דקות. מוסיפים את השאטה ומערבבים יחד כחצי דקה נוספת.
3 מוסיפים רבע כוס קפה שחור, מערבבים ולאחר כ-2 דקות מוסיפים את שאר המרכיבים. מבשלים על להבה נמוכה מאוד תוך ערבוב מתמיד (שימו לב, הרוטב נשרף בקלות) למשך כ-10 דקות ומסירים מהאש. מצננים ומעבירים לצנצנת.
4 מחממים תנור ל-230 מעלות.
5 מערבבים בקערה את נתחי הדלעת עם השמן. ממליחים ומפלפלים.
6 מסדרים על תבנית צלייה מרופדת נייר אפייה ומפזרים את הסוכר והתימין.
7 צולים כ-20 דקות במדף הנמוך של התנור, עד שהדלעת מתחילה להשחים. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות (או עד שסכין חדה ננעצת בנתחי הדלעת בקלות).
8 מוציאים את התבנית מהתנור ומברישים את הדלעת היטב ברוטב הברביקיו. מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ומחזירים את הדלעת לצלייה של 10 דקות נוספות, עד שהיא מתקרמלת היטב (זהירות שלא תישרף).
9 מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים כ-3 דקות ופורסים ממש כמו בשר. מברישים צלחת הגשה במעט רוטב ברביקיו, מסדרים את פרוסות הדלעת המקורמלת ומעטרים בעלים טריים כמו רוקט או פטרוזיליה.
סטייק! | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
* יוגב ירוס הוא השף של מסעדת מטבחצר