1 מכינים אגסים בקרמל: ממיסים את הסוכר בקלחת רחבה עד הזהבה קלה. מוסיפים את המים ומביאים חזרה לבעבוע. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין במים ומתקבל קרמל זהוב (כ-15 דקות). אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים.
2 מוסיפים את השזיפים ומבשלים שתי דקות נוספות.
3 מוסיפים את פרוסות האגס ומסירים מהאש. משאירים במקום חמים.
4 מכינים את הסירניקי: מערבבים בקערה אחת את החומרים היבשים ובקערה נוספת את הגבינה והביצה.
במחבת | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
והנה אחת מלמעלה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
5 מאחדים את שתי התערובות ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ל-20 דקות, להתייצבות.
6 מחממים במחבת כבדה ורחבה שמן בגובה של כרבע ס"מ.
7 יוצקים כפות גדושות מהבלילה לשמן החם ומטגנים על חום בינוני כדקה וחצי מכל צד, עד הזהבה יפה. עורמים את הלביבות על צלחת במקום חמים.
8 מגישים עם האגסים המקורמלים.
עם אגס מקורמל | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
ושזיפים מיובשים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
** המתכון יעבוד מעולה עם שאריות קוטג', גבינה לבנה, שמנת חמוצה וכדומה, עם שינויים בכמות הקמח בהתאם (פשוט מוסיפים קמח עד שהבלילה מתייצבת).