1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מפרידים מצרור הסלרי את הליבה - הגבעולים ועלים הבהירים והדחוסים שבמרכז הצרור. משתדלים לשמור עליה שלמה ומחוברת לשורש, וחוצים לאורך.
3 פורסים את לב החסה לרבעים ארוכים. משתדלים לשמור על העלים מחוברים.
4 קולים את הגרעינים והאגוזים בתנור עם מעט מלח למשך כ-8 דקות. מעבירים לנייר סופג לצינון.
מזהיבים תפוחים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
בדיוק ככה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
מתחילים להרכיב | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
ממשיכים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
מוסיפים את התפוחים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
והאגוזים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
5 חותכים את התפוח לפלחים גדולים וצורבים היטב במחבת חמה עם שמן זית וחמאה, עד שהם מזהיבים היטב ומתרככים מעט (כ-5 דקות על אש בינונית). מצננים.
6 מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנטנים.
7 הרוטב: מערבבים יחד את השמנת החמוצה, החרדל, החומץ וקורט מלח.
8 מתבלים את פרחי הברוקולי בכפית גדושה של הרוטב.
9 חותכים את התפוחים לקוביות גסות.
10 הרכבת המנה: מורחים שתי כפות רוטב שמנת חמוצה על צלחת, מסדרים מעל באופן חופשי רבעי לב חסה, לב סלרי, אגוזים, גרעינים, תפוח ופרחי ברוקולי. מפזרים מעל מעט מלח ים וכמה טיפות שמן זית.
11 מגישים עם יין לבן קר על מפה לבנה.