1 שוטפים את השעועית ממי ההשריה (שומרים את המים) ומבשלים בסיר גדול עם מים נקיים, 3 עלי דפנה וכמה כפות שמן זית למשך כשעה (ניתן להוסיף רבע כפית אבקת סודה אם אוהבים את השעועית רכה במיוחד).
2 בסיר גדול וכבד מטגנים ביתרת השמן את הבצל, הגזר והסלרי למשך כ-3 דקות. מוסיפים את השום, התימין והצ'ילי ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף והירקות מתרככים מעט. מוסיפים את השעועית, תפוחי האדמה, גבעולי הכרובית ועלי הדפנה הנותרים ומערבבים יחד (היזהרו לא לרסק את עלי הדפנה).
3 מוסיפים את העגבניות ומבשלים יחד כ-3 דקות נוספות. מוסיפים כשני ליטר מים (כרבע ליטר מתוכם הם ממי הבישול של השעועית), ממליחים מעט ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים מכוסה חלקית כ-40 דקות ומוסיפים את רבעי הארטישוק.
4 כעבור 40 דקות נוספות מוסיפים את כל שאר הירקות, מתבלים במלח ופלפל, מבשלים כ-5 דקות נוספות ומסירים מהאש. מצננים (עדיף לילה שלם במקרר, אבל לא חובה).
5 בוצעים את הלחם לקרעים גסים, מערבבים עם מעט שמן זית, מסדרים על תבנית אפייה ומפזרים מעל את הפרמזן. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות או עד להזהבה קלה.
6 להגשה: מרתיחים מחדש את המרק, מניחים קרעי לחם קלוי בתחתית קערות ההגשה ויוצקים מעל מרק חם. מטפטפים מעל שמן זית בנדיבות, מפזרים עוד כמה קרעי לחם עם עוד קצת פרמזן, ומגישים.