1 מחממים תנור ל-170 מעלות (לא טורבו).
2 מסירים לתפוחי העץ את החלק העליון כדי שיוכלו לעמוד ביציבות עם הגבעול כלפי מעלה.
3 מורחים היטב את התפוחים בחמאה הרכה ומפזרים סוכר מכל הכיוונים, לקבלת ציפוי סוכר אחיד. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה וצולים כשעה, עד שהם מזהיבים יפה ומתרככים (ניתן לבדוק על ידי נעיצה של סכין חדה וארוכה).
מורחים את תפוחי העץ בחמאה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
ומפזרים סוכר מכל הכיוונים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
תפוחי עץ אפויים בתבנית | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
4 בינתיים מערבבים יחד את אבקת הסוכר ומים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב.
5 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשכבה דקיקה של חמאה. מפזרים את קוביות הבייגל וסביבן את אגוזי המלך.
6 מרטיבים את קוביות הבייגלה בשארית מי הסוכר שנותרו בקערה ואופים כ-15 דקות, עד שהאגוזים מתייבשים לחלוטין (ניתן לעשות זאת יחד עם התפוחים).
תכף יהיו פה אגוזים מסוכרים וקראמבל | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
חותכים את הבייגלה לקוביות בינוניות | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
הולכים ביחד לתנור | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
7 בינתיים מכינים קרמל: מביאים לרתיחה בקלחת את המים (או השמנת) והסוכר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לקבלת צבע ענברי ומרקם סמיך (כ-15 דקות). מעבירים מיד לכלי אחר לצינון.
8 להגשה: מסדרים את התפוחים בצלחות הגשה. מפוררים גס את אגוזי המלך וקוביות הבייגלה ומפזרים סביב התפוחים. יוצקים מעל את הקרמל ומניחים לצד התפוח כף שמנת חמוצה. מגישים ומתפוצצים מעונג.
קצת קרמל | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
ואגוזים מקורמלים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
ומקרוב | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
תסלחו לנו, היינו חייבים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
הו אלוהים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל