1 הפטיסייר: טורפים יחד בקערה רחבה את החלמונים, הקורנפלור ו-50 מ"ל מהחלב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
2 בסיר רחב עם תחתית עבה מביאים את יתר החלב והשמנת המתוקה יחד עם הסוכר לסף רתיחה.
3 שופכים לאט לאט ובהדרגה את החלב החם לתערובת החלמונים, תוך כדי טריפה (השוואת טמפרטורות).
4 מחזירים את כל התערובת לסיר עם התחתית העבה ומחממים על חום בינוני תוך כדי טריפה עד שהתערובת מסמיכה מאוד ומבעבעת מעט (זה לוקח כמה דקות, סבלנות). מורידים מהאש וטורפים פנימה את קוביות החמאה.
5 מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה ויוצקים עליו את התערובת החמה. מכסים בניילון וממתינים 15 דקות.
6 מסירים את הכיסוי וטורפים היטב, עד שהשוקולד נטמע ומתקבל קרם חלק. מצננים כשעה במקרר.
מתחילים לערבב את הקרם והשוקולד | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
ממשיכים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
ויש לנו את זה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
7 הקצפת: בסמוך להגשה מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, אבל עדיין רכה ומבריקה (כ-2 וחצי דקות). מתחילים במהירות נמוכה, וכשמתחיל להתייצב מגבירים מהירות.
מתחילים להרכיב את המנה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
החלק של השוקולד מוכן | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
8 הרכבת המנה: טורפים שוב את קרם השוקולד ומחלקים לכוסות אישיות. מניחים מעל כף גדושה מאוד של קצפת ומגישים.
ועכשיו שלב הקצפת | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
יפה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
מוכן! | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
אי אפשר להוריד מהם את העיניים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
כמה שהם יפים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל