חורפית וטעימה: עוגת שמרים שוקולד תפוזלא כולם אוהבים את השילוב של שוקולד ותפוזים, אבל מי שכן יודע שזו אהבת אמת. הנה מתכון שמשלב מצוין בין שניהם: עוגת שמרים שוקולד עשירה, עם גרידת תפוז במלית עם חיזוק של סירופ תפוזים מעל
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 14/01/15 07:48
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (הכמות מתאימה ל-2 עוגות):
למלית:
להברשה:
לסירופ התפוזים:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצה וחמאה תוך כדי לישה. אחרי שהם נטמעים מוסיפים את החלב והמלח ומעבדים כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים. 2 בינתיים מכינים את המלית: מניחים בקערה קטנה את השוקולד, החמאה והסוכר וממיסים במיקרו או בבן מארי, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את קליפת התפוז המגוררת ומניחים במקרר, עד שהמלית מצטננת ומסמיכה. 3 מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של 1/2 ס"מ (הוא צריך להיות קצת רחב יותר מ-2 תבניות אינגליש קייק). 4 מערבבים היטב את המלית ומורחים אותה על גבי הבצק, אפשר לוותר על ס"מ מהשוליים בצדדים הרוחביים והקצרים ועל הס"מ בקצה שרחוק מכם. מפזרים את השוקולד צ'יפס על השוקולד המרוח ומגלגלים את הבצק לגליל ארוך והדוק. 5 חותכים את השוליים בשני הקצוות ואת הגליל באמצע, כך שייתקבלו שני גלילים קצרים יותר. חוצים כל גליל לאורך, כך שפסי המילוי שלו ייחשפו ומגלגלים כל גליל חצוי לבורג. 6 מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. בינתיים, מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 7 מושחים את העוגות התפוחות בביצה מעורבבת עם מעט חלב או מים ואופים אותן במשך 30-35 דקות, עד שהן מזהיבות. 8 בזמן שהעוגות בתנור מכינים את סירופ התפוזים: סוחטים את התפוז - מעבירים את הנוזל לכוס מדידה ומשלימים עם מים למידה של רבע כוס. מעבירים את הנוזל לסיר קטן, מוסיפים סוכר וליקר תפוזים ומביאים לרתיחה. מבשלים את הסירופ עוד כ-2 דקות עד שכל הסוכר נמס ומניחים בצד. 9 מוציאים את העוגות מהתנור, מושחים מיד בסירופ ומניחים בצד לצינון. >> בשבוע שעבר הכנו מרק מינסטרונה>> מה עושים עם שאריות של גלידה? |