כבר בסוף אוגוסט מתחילה לדגדג לי בקצות האצבעות ההרגשה של הסתיו. למרות החום והלחות שמזדחלים עוד לאוקטובר, אפשר כבר להריח גויאבות ולראות אפרסמונים רימונים אצל הירקן ולדמיין את הגשם של אחרי החגים. השבוע עשיתי מעשה נועז ואכלתי גויאבה בעבודה, דבר שמיד יצר מהומה ברחבי הקומה. צעקות "מי אוכל גויאבה?" עלו מסביב וגררו ויכוח בין מתנגדיה לקומץ אוהדים שדווקא אוהבים את הריח החזק שלה.
המצרכים (4 מנות):לסלט:
לוויניגרט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות. 2 קולפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות לא קטנות מדי. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית ומלח, מערבבים ואופים כחצי שעה, הן שהן מתרככות, אבל לא משחימות. 3 בזמן שהבטטות בתנור, קולים גרעיני חמנייה על מחבת יבשה (ללא שמן) ועל אש בינונית, עד שהם משחימים מעט ומתחילים להתפקע. נזהרים לא לשרוף. 4 מערבבים ביחד את כל חומרי הוויניגרט. טועמים, ומתקנים תיבול. 5 נותנים לבטטות להתקרר מעט, מעבירים אותן לקערה, מוסיפים את גרגירי הרימון, גרעיני החמנייה הקלויים והמצוננים ונבטי החמנייה. מפוררים אל תוך הקערה גם את גבינת הפטה ויוצקים מעל את הוויניגרט. טועמים שוב ומתקנים תיבול אם צריך (יש מלח בוויניגרט). כמה הערות חשובות:* הכמויות לסלט הן המלצה בלבד, אתם יכולים להוריד / להעלות מכמות המרכיבים לפי ההעדפה האישית שלכם.* אפשר להוסיף לוויניגרט גם שן שום קטנה כתושה. הרעיון לסלט מהבלוג הזה. >> בפעם הקודמת הכנו חזרת>> פבלובה לוטוס גבוהה ומלכותית |