עד כמה שאני אוהבת אוכל, אני חייבת לציין שאני קצת בעייתית – אם עלה של פטרוזיליה יתעופף לכיווני אני אצעק, תירס אני לא מסוגלת לאכול בשום צורה חוץ מעל הקלח (ובסלט עם תירס גילי טרי) ופלפלים... הו הו – עד כמה שאני אוהבת פלפל טרי עם גבינה לבנה, אני לא יכולה לסבול נוכחות של פלפלים במאכלים שלי ועל אחת כמה וכמה פלפלים חמים. יוצאים מן הכלל הם הפלפלים הקלויים, שמקבלים טעם וארומה מושלמים ברגע שהקליפה שלהם נחרכת ועוברת את נקודת החום של השריפה. אבל להכין פלפלים קלויים זה או מבלגן (כשמכינים אותם על אש גלויה), או לוקח מלא זמן (כשמכינים אותם בתנור). מאז שגיליתי את הפלפלים הקלויים שמגיעים בצנצנת, המתכון הבא, שמבוסס על מתכון של ד"ר אלי לנדאו ז"ל, הפך למשחק ילדים שלוקח 15 דקות להכין. אם אתם ממש מתעקשים, אפשר להכין פלפלים קלויים לבד, אבל אז המתכון לא יהיה כל כך מהיר. רק אל תתבלבלו עם פלפלים כבושים בצנצנת (כמו שקרה לי פעם), כי זה יבאס לכם את כל המנה. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מסננים את הפלפלים, פורסים אותם לרצועות ארוכות ואת הרצועות חותכים ל-3 חלקים. 2 מחממים שמן זית בסיר ומקפיצים את הפלפלים בשמן כמה דקות. 3 במקביל, מבשלים פסטה בסיר עם המון מים ומלח, על פי הוראות היצרן. 4 מוציאים את הפלפלים מהשמן לצלחת נפרדת, ומוסיפים לסיר את העגבניות, השום הקצוץ, המלח, הסוכר, התימין והאורגנו. עושים זאת אחרי הפלפלים, כדי שהשמן יקבל את הטעם של הפלפלים הקלויים. 5 אחרי שרוטב העגבניות רותח, מחזירים אליו הפלפלים על כל נוזליהם לעוד שתי דקות. 6 אפשר לטחון את הרוטב בבלנדר מוט ולקבל רוטב חלק וקרמי ואפשר להשאיר אותו כך. בכל מקרה, מסננים את הפסטה, מוסיפים אותה לרוטב ומערבבים. כמה הערות חשובות: * אני שומרת את המים החמוצים של צנצנת הפלפלים, הם עושים פלאות לסלט במקום חומץ. * עדיף להכין את הרוטב בסיר ולא במחבת, כי הוא משפריץ לאללה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |