מודה, מעולם לא טעמתי צ'ימיצ'ורי, אבל זה בגלל שהמרכיב המרכזי בו הוא פטרוזיליה, ופטרוזיליה ואני לא חברים כבר מעל 30 שנים. כוסברה, מהצד השני, היא משהו שגיליתי רק בשנים האחרונות ואני מפתחת איתה יחסי קרבה.
המצרכים (4 מנות):למרינדה:
לעוף:
לצ'ימיצ'ורי כוסברה:
אופן ההכנה:1 מכינים את המרינדה: מפרידים את העלים של כל עשבי התיבול מהגבעולים וקוצצים אותם גס. מניחים בכלי יחסית שטוח עם שוליים, בו יישבו חזות העוף, מערבבים עם מיץ וגרידת הלימון ומוסיפים שמן זית עד כיסוי. 2 מניחים בכלי את חזות העוף, מערבבים אותם עם המרינדה, סוגרים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות. אפשר גם למשך הלילה. 3 בינתיים מכינים את הצ'ימיצ'ורי: טוחנים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול. 4 מכינים את העוף: מחממים מחבת, עדיף מחבת פסים. מורידים קצת את עשבי התיבול מחזות העוף ומעבירים למחבת (אם זו לא מחבת נון סטיק, אפשר לשמן אותה קצת – יש כבר שמן על העוף). צולים את העוף משני צדדיו עד שהוא מוכן מבפנים, אפשר ללחוץ אותו בעדינות לכיוון המחבת מדי פעם במהלך הצלייה. התהליך צריך לקחת בין 10 ל-15 דקות, תלוי בעובי של חזה העוף. 5 פורסים את חזה העוף ומגישים אותו עם הצ'ימיצ'ורי. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> בשבוע שעבר הכנו מאפה תפוחי אדמה פריך |