המצרכים (4 מנות):לסלט:
לוויניגרט:
אופן ההכנה:1 קוצצים את השעועית משני צדדיה וחותכים אותה לשניים. 2 מרתיחים סיר עם מים חמים. כשהמים רותחים, מוסיפים מלח ואת השעועית. מבשלים כ-15 דקות, עד שהשעועית מתרככת, מסננים מיד ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול. אם משתמשים בשעועית קפואה - חולטים את השעועית רק עד שהיא מתחממת כולה. 3 מכינים את הוויניגרט: מעבירים את כל חומרי הוויניגרט לצנצנת קטנה, סוגרים היטב ומשקשקים. אם הוויניגרט חמוץ מדי, אפשר להוסיף נגיעה של דבש. 4 מעבירים את השעועית המבושלת והמצוננת לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הסלט, יוצקים מעל את הוויניגרט, מערבבים ומגישים. * אפשר להוסיף לסלט גם ביצה קשה ולהפוך אותו לכמעט סלט ניסואז. >> בשבוע שעבר הכנו רוגלך פרג |