1 קולפים וחותכים לקוביות את הבטטה. מאדים (או מבשלים) את הקוביות עד שהן מתרככות 15-20 דקות (הזמן תלוי בגודל הקוביות).
2 מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים שמן זית, מלח לפי הטעם, ג'ינג'ר מגורר, פתיתי צ'ילי יבש, מעט כמון וגרידה מחצי לימון (את כל הנ"ל אפשר להוסיף לפי כמה שאוהבים) - ומועכים לפירה. טועמים ומתקנים טעמים.
3 מחממים מחבת גדולה. כשהמחבת לוהטת, מניחים עליה עלה טורטייה אחד (אין צורך לשמן את המחבת) עם הצד הבהיר כלפי מעלה, מורחים עליו בזריזות חצי מכמות פירה הבטטה, מעל מפזרים חצי מכמות הגבינה הצהובה וחצי מכמות הפטה. סוגרים בעלה טורטייה נוסף (עם הצד הבהיר כלפי מטה) ולוחצים מעט. כשהטורטייה התחתונה משחימה, הופכים בעזרת מרית את הקסדייה לצד השני ומטגנים עד שגם הטורטייה השנייה משחימה והגבינות נמסו.
4 חוזרים על הסעיף הקודם עם שאר המרכיבים, או שעובדים במקביל על שתי מחבתות.
5 מגישים מיד. הקסדיות מספיקות כמנה עיקרית ל-2 אנשים רעבים, או כמנת צד ל-4 אנשים.
>> לעוד מתכונים נהדרים עם בטטות