כל הקיץ חיכיתי לקרמבו. ואז החורף הגיע, לפחות על פי לוח השנה, ועדיין לא היה ממש חורף. אז חיכיתי וחיכיתי ורק בימים של הסופה הגדולה העזתי וקניתי קופסה של קרמבואים בטעם וניל. אכלנו אותם כל פעם בצורה אחרת – פעם מהעוגייה, פעם בביס רעבתני שהוריד חצי מהכיפה ופעם בביסים קטנים ומדודים שקילפו את מעטה השוקולד והשאירו את קצף הביצים עומד עירום על העוגייה.
לפני כחודש אירחנו את המשפחה המורחבת, ובנוסף לעוגות לקינוח, קנינו המון קרמבואים כדי לחלק לילדים. הם, מצדם, עטו על העוגות וויתרו על האושר שבאכילת קרמבו, ואנחנו נתקענו עם ערימה של קרמבואים, שהיו יותר מדי אפילו בשביל שני זללנים כמונו. אז גלגלתי אותם בתוך בצק שמרים (הבצק הנהדר של חן שוקרון) ויצאה עוגת קרמבו-שמרים אגדית. המצרכים :לבצק:
למלית:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצה וחמאה תוך כדי לישה. אחרי שהם נטמעים מוסיפים את החלב והמלח ומעבדים כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים. 2 מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של 1/2 ס"מ. 3 מפרידים את הקרמבואים מהעוגייה, מפוררים את העוגיות ומניחים בצד. מניחים את הקרמבואים בשכיבה, אחד לצד השני, בחלק הארוך של הבצק הקרוב אליכם (כמו בתמונה). מורחים את שאר הבצק בחמאה הרכה, מפזרים עליו סוכר, שוקולד צ'יפס ואת העוגיות המפוררות של הקרמבו ששמרנו בצד. ככה מסדרים את הקרמבואים לפני הגלגול | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל4 מגלגלים את הבצק מהחלק הרחב באופן הדוק, כמה שניתן, לגליל. בעזרת סכין חדה או שפכטל, נפטרים מהקצוות וחותכים את הגליל ל-12 פרוסות שוות בגודלן. 5 מניחים את פרוסות הבצק עם הצד החתוך כלפי מעלה בתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ, במרווחים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עוד כ-30-40 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות. 6 אחרי ההתפחה מסירים את הניילון הנצמד ואופים 30-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה מעט. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את הסוכר והמים, מבשלים עוד כ-2 דקות ושמים לב שכל הסוכר נמס. מצננים. 7 מוציאים את העוגה מהתנור, מושחים מיד בסירופ סוכר ומניחים בצד לצינון. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
|