המצרכים :
לציפוי:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומשמנים ומקמחים תבנית מתפרקת בקוטר של 20 ס"מ. כדי למנוע נזילות מומלץ גם לעטוף את התחתית שלה בנייר כסף. 2 מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי העוגה חוץ מהתפוחים, הכי קל לעשות את זה מטרפה. הבלילה מזכירה במראה ובמרקם חלב מרוכז. מניחים בצד. 3 מקלפים את התפוחים ומוציאים להם את הליבה ומגררים אותם על פומפייה. סוחטים את התפוחים המגוררים ומפזרים בתבנית המשומנת והמקומחת. 4 יוצקים על התפוחים את בלילת העוגה, ובעזרת מרית מכסים את כל התפוחים. מנענעים קצת את התבנית ודופקים אותה על השיש. 5 אופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב בהיר. מוציאים מהתנור. 6 לקראת סוף זמן האפייה של העוגה, מכינים את הציפוי: מעבירים לסיר קטן את הסוכר, החמאה והמלח. מבשלים עד שזה רותח ומבעבע והסוכר נמס. מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עוד כשתי דקות. אל תוותרו על המלח, אחרת הציפוי ייצא מתוק עד בחילה. מותר לערבב עם כף עץ ולבדוק מה קורה עם הסוכר, אבל זהירות – זה חם מאוד. יוצקים על העוגה ומחזירים לתנור ל-8-10 דקות. 7 מצננים (הציפוי עדיין רותח ומסוכן גם אחרי שהוא יצא מהתנור) ומגישים עם קצפת לא ממותקת או גלידת וניל. המתכון התפרסם לראשונה בבלוג "אוכל זה טעים" >> בשבוע שעבר הכנו טארט עגבניות וקשקבל |