אחותי מיכל מכינה לילדים שלה קציצות כשהם מבקשים יפה, אבל בגלל שבבית שלה לא כל כך מטגנים הקציצות שהיא מכינה הן בדרך כלל אפויות ועשויות מעוף, הודו או תערובת של שניהם. את הקציצות האלו אכלתי אצלה לא מזמן ונפלתי - היא הכינה אותן בשבילי עם כוסברה במקום פטרוזיליה (שהיא, כידוע, השטן) והשילוב של העוף והכוסברה היה פשוט מושלם. בניגוד אלי, אחותי אוהבת להכין קציצות דקות וקטנות יותר – לכן זמן האפייה של הקציצות שלה קצר יותר. שימו לב שהקציצות האלו ורסטיליות לחלוטין – ועל כך יש פירוט בסוף המתכון. המצרכים :לכ-16 קציצות
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הקציצות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקפיא ל-15 דקות, או למקרר לחצי שעה לפחות. 2 בינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות, טורבו. 3 מערבבים בצלחת את חומרי הציפוי – פירורי הלחם והתבלינים. 4 יוצרים קציצות: מגלגלים מהתערובת כדורים ומשטחים אותם לדיסקיות. טובלים את הקציצות בפירורי הלחם המתובלים כך שיצופו מכל הצדדים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. 5 אופים את הקציצות 10-15 דקות מכל צד (תלוי בגודל ובעובי שלהן), עד שהן מזהיבות ועשויות מבפנים. כמה הערות חשובות:* זו לא טעות - אין ביצה ופירורי לחם בתערובת, כי אין צורך בהם. הקירור של התערובת מייצב אותה ומייתר את הביצה. * הקציצות האלו ורסטיליות לחלוטין: אפשר להכין אותן מ-100 אחוז עוף או הודו, אפשר להחליף את הכוסברה בעשב תיבול אחר שאוהבים וגם את התבלינים אפשר לגוון. אפשר להשמיט את התבלינים היבשים ולהוסיף במקומם ג'ינג'ר מגורר, גרידת לימון או טעמים. * כמות הכוסברה במתכון תלויה בגודל הצרור ובטעם שלכם. * וכמובן שהקציצות האלו עובדות טוב גם בטיגון, עם או בלי הציפוי. >> בשבוע שעבר הכנו עוגת שמרים שוקולד תפוז>> כל מה שיש לעשות בסוף השבוע המתקרב |