לאירועים משפחתיים אני מביאה בדרך כלל קיש/טארט ו/או קינוח. איכשהו יצא שזה מה שתמיד מבקשים ממני וכבר שנים שלפני אירועים כאלו אני מכינה מראש בצק פריך שייחכה לי במקרר, כדי שלא אהיה לחוצה בבוקר האירוע. גם במתכון הזה אפשר להכין את הבצק מראש (אפילו שבוע מראש - עטוף היטב במקרר) ולהרכיב ולאפות את הקיש באותו היום. אני מאוד אוהבת לשלב גבינת קשקבל, כי היא פיקנטית ומרגישים את הטעם שלה גם אחרי האפייה, אבל אפשר להחליף אותה בכל גבינה צהובה אחרת שאוהבים. המצרכים :לקלתית:
למילוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את הקמח והמלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים, עד שהחמאה מתפוררת ומתערבבת בבצק, אבל עדיין אפשר לראות חתיכות שלה - לא יותר מ-15 שניות של פולסים. מוסיפים מחצית מהמים ומעבדים. אם הבצק נשאר יבש, מוסיפים את החצי השני. למרות שהבצק יהיה פירורי, הוא צריך להתאחד ביד שלכם כאשר אתם צובטים אותו. 2 פורשים יריעת ניילון נצמד על השיש, שופכים עליה את פירורי הבצק ומועכים אותם לדיסק שטוח. סוגרים עם הניילון הנצמד ומעבירים למקרר לשעה. חשוב לא להתעסק עם הבצק יותר מדי. 3 נפטרים מהחלק הירוק של הכרשות, חוצים אותן ל-2 לאורך, שוטפים היטב ונפטרים מהחול שמתחבא בתוכן. פורסים אותן לחצאי עיגולים דקים. 4 מחממים שמן זית במחבת (אפשר להוסיף גם קצת חמאה בשביל הטעם), מוסיפים את הכרשות ונותנים להן להתאדות, לפחות 10 דקות עד שהן מתרככות. מוסיפים חומץ בלסמי וקצת מלח, מערבבים ושמים בצד להתקררות. 5 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול קצת גדול יותר מקוטר תבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, ומעבירים אותו אל תוך התבנית. מהדקים את הבצק לדפנות ואל התחתית ונפטרים משאריות בצק מיותרות. מניחים על הבצק נייר אפייה ושופכים לתוך התבנית קטניות יבשות או משקולות אפייה. אופים 10 דקות, מסירים את הנייר ואת משקולות האפייה ואופים עוד כ-5 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט. 6 טורפים בקערה ביצה, שמנת מתוקה, קצת מלח ועלי תימין. 7 מפזרים על הבצק האפוי את רוב גבינת הקשקבל. מוסיפים את הכרשה ועל הכל יוצקים את תערובת השמנת והביצה. מפזרים את שארית הגבינה ואופים כ-45 דקות, עד שהקיש מתייצב ומזהיב מלמעלה. ממתנים שהוא קצת יתקרר לפני שפורסים אותו. >> בשבוע שעבר הכנו את עוגת הגבינה האפויה הכי טעימה בעולם>> לכל המתכונים לשבועות |