אמנם אף חג לא באופק, אבל זה לא אומר שאין לכם ארוחות משפחתיות גדולות, יחסית. הנה פתרון מעולה לתוספת שאמנם תופסת על השולחן מעט מקום, אבל יכולה להספיק לגדוד קטן. תאימינו או לא, אבל בתבנית הזאת דחוסים מעל קילו של תפודים, חתוכים דק דק דק. בגלל שהם כל כך צמודים, החלק העליון שלהם משחים, אבל התוך נשאר לבנבן ורך - שילוב מעולה למי שאוהב גם פריכות וגם רוך. הקרדיט למרתה סטיוארט. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות. ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם שמן הזית. 2 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לפרוסות, כמה שיותר דקות ואחידות. 3 מברישים את התבנית בתערובת החמאה והשמן, ומניחים אותה בצד. 4 מייבשים מעט את הפרוסות עם נייר סופג, עורמים אותן בערמות ומעמידים בתבנית כשהן מסודרות על הצד, עם הצד הדק כלפי מעלה (כמו בתמונה). מסדרים את הפרוסות בצפיפות סביב התבנית וגם במרכזה. 5 ממליחים את תפוחי האדמה במלח ומברישים אותם בתערובת החמאה והשמן. משאירים מעט מהתערובת לאח"כ. 6 אופים שעה ורבע, מוציאים מהתנור, מברישים את תפוחי האדמה בשארית התערובת, מוסיפים עלי תימין וגם קצת עלים על הגבעול, ממליחים במלח גס ומחזירים לתנור עד שהחלק העליון משחים, כחצי שעה. כמה הערות חשובות: * אני השתמשתי בתבנית פאי מקרמיקה בקוטר 23 ס"מ. לגודל הזה הספיקו לי בדיוק 1.3 ק"ג תפוחי אדמה, שהם 10 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים. עדיף לבחור בתפודים יחסית שמנמנים, כדי שתקבלו פרוסות עגולות ויפות. * הצלחת המאפה תלויה באחידות פרוסות תפוחי האדמה. אם יש לכם מנדולינה שקיבלתם פעם באיזה חג, זה הזמן להוציא אותה מהארון. וכמה שפרוסות תפוחי האדמה יהיו דקות יותר, כך המאפה יהיה פריך יותר. * לפני שאתם משמנים את הכלי, כדאי להעמיד בו כמה פרוסות של תפוחי אדמה ולראות שהעומק שלו מספיק. * שדרוגים: אפשר לדחוס בין הפרוסת בצל פרוס, שיני שום פרוסות או בצלי שאלוט פרוסים (אם בא לכם להוציא עליהם הון). אפשר להוסיף תיבול כמו פפריקה מעושנת/חריפה, פתיתי צ'ילי וכו'. >> בפעם הקודמת הכנו אורז בחלב>> יש דבר כזה: מתכונים טבעוניים לשבועות>> |