אמא שלי מכינה מרקים בדרך שלה. היא אף פעם לא משתמשת במתכון, לא משתמשת בבצל אבל מפצה על כך במספר עצום של שיני שום וכל מרק היא מתבלת בתערובת עשבי תיבול יבשים, שלאף אחד אין מושג מה יש בה. ולהוציא ממנה מתכון זה לא קל בכלל – לא בגלל שהיא לא משחררת אותם, אלא בגלל שהיא מהמאלתרות, שמוסיפות קצת מזה וקצת מזה עד שיוצא משהו נהדר.
המצרכים :
אופן ההכנה:1 קולפים וחותכים את הדלורית והגזרים. 2 מחממים מעט שמן זית בסיר גדול ומעבירים את הדלורית והגזרים. מטגנים אותם 5-6 דקות עד שהם מתחילים להתרכך ומוסיפים את השום. מטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה ומוסיפים את האפונה המושרית והמסוננת. 3 מוסיפים מים לכיסוי ועוד קצת (כליטר) ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, תימין, עלה דפנה ואורגנו יבש, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאפונה מתחילה להתרכך – בודקים כחצי שעה אחרי הרתיחה אם היא התרככה מספיק. אם לא, ממשיכים בבישול. 4 מוסיפים כוסברה, מבשלים עוד כ-10 דקות ומכבים את האש. 5 מוציאים מהסיר את עלה הדפנה וגבעולי התימין שנשארו ללא עלים וטוחנים את המרק. כמה הערות חשובות:* הסוד הגדול במרק הזה הוא ההשריה הארוכה של האפונה. אמא שלי משרה אותה במשך כמעט יום שלם (אל תשכחו להחליף את המים מדי פעם), אבל אתם יכולים להסתפק בהשרייה של לילה. ככל שתשרו אותה יותר – כך זמן הבישול יתקצר והיא גם תתחיל לנבוט במהלך הבישול – מה שיעלה את הערך התזונתי של המרק. * את הדלורית אפשר להחליף בחתיכת דלעת במשקל של כ-300 גרם. >> בפעם הקודמת הכנו קציצות אפויות>> תתכוננו: יש תאילנדית חדשה בעיר |