במשפחה של בעלי אוכלים אורז בחלב לארוחת בוקר, ואפילו לא בתור קינוח. המתכון הזה, שמגיע מחמותי ריטה כ"ץ, הוא בן 100 שנה לפחות וסבתא שלה הכינה אותו בדיוק באותה דרך (עם קצת יותר סוכר) עוד באלכסנדריה. אז אכלו אותו בקערות גדולות כמנה המרכזית בארוחת הבוקר לצד בורקיטס. כל ילד קיבל קערה מקושטת עם ציור או האות הראשונה בשמו מקינמון. מאז אמנם הקערות קטנו והריולה (בצרפתית, או ארוז קון לצ'ה בספרדית) הוא רק חלק מארוחת הבוקר, שכוללת גם לחם, גבינות וסלט, אבל את המנהג לאכול לידו בורקיטס מקיימים גם היום. סוג האורז לא ממש משנה – אפשר להכין את המנה עם אורז לריזוטו שהוא עגול ועמילני, אבל חמותי מכינה אותה עם כל אורז שיש לה בבית (פרסי/בסמטי) וזה תמיד יוצא מצוין. העיקר – אל תשטפו את האורז כי אז תאבדו עמילנים שחשובים להסמכה. שימו לב שהתוצאה הסופית שלכם צריכה להיות די רטובה, אז אל תיתנו לנוזלים להיספג עד הסוף. כמו כן, את הקינמון מוסיפים רק אחרי שהאורז מתקרר. המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מניחים בסיר גדול אורז לא שטוף. מכסים בהרבה מים קרים, שיגיעו כ-4 ס"מ מעל האורז. 2 מביאים לרתיחה, מוסיפים את הסוכר ומנמיכים לאש הכי נמוכה שיש. מכסים חלקית ומבשלים כ-20-30 דקות, עד שהמים כמעט נעלמים, אבל לא לגמרי. האורז צריך להישאר רטוב. 3 מוסיפים 3 כוסות חלב, משאירים את הסיר ללא מכסה ומרתיחים שוב. מנמיכים שוב את האש, מכסים חלקית ומבשלים עד שהחלב נספג, אבל לא עד הסוף (כ-15-20 דקות). האורז צריך להישאר רטוב והחלב לא צריך להיעלם כולו. 4 מעבירים לקעריות ומצננים. מקשטים בקינמון ומגישים פושר או קר. >> בשבוע שעבר הכנו קציצות עם אורז ועלי גפן |