1 פורסים את הבצל לרצועות דקיקות כמה שניתן, עדיף במנדולינה.
2 מקלפים את הקולרבי ותפוח האדמה, מגררים על פומפייה וסוחטים היטב נוזלים מיותרים.
3 מעבירים לקערה את הירקות, מוסיפים 2 ביצים, קמח ומלח לפי הטעם.
4 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת גדולה.
5 יוצרים לביבות בעזרת 2 כפות ומטגנים בנגלות את הלביבות.
כמה הערות חשובות:* אחרי שמניחים את הלביבות בתוך השמן, אני אוהבת לשטח אותן מעט עם גב של כף, כדי לתת להן צורה עגולה ושטח פנים פריך גדול יותר.
* אפשר לאפות את הלביבות בחום של 180 מעלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. כדאי לשטח את הלביבות כמה שיותר. אופים עד שכל צד מזהיב זה יכול לקחת אפילו רבע שעה לכל צד – זה תלוי בתנור שלכם. לא אכחיש, הן טעימות יותר מטוגנות.
* הלביבות טעימות כשהן חמות, ובמיוחד עם שמנת חמוצה או ממרח מיונז חזרת.
* מהכמות יוצאות כ-16 לביבות.