יש הרבה וריאציות לעוף בלימון הזה, שאנחנו כל כך אוהבים להזמין במסעדות האסייתיות (שם מכינים את המנה עם טונה סוכר, סתם שתדעו). אני בחרתי לשדך ללימון המון ג'ינג'ר וגם מרווה שמוסיפים עוד קצת טעמים מעבר לחמיצות (מבורכת). המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 חותכים את העוף לקוביות או רצועות, איך שאתם אוהבים. 2 מחממים מחבת גדולה עם שמן. מוסיפים את העוף ומטגנים כ-5 דקות, עד שהוא כמעט מוכן. מעבירים לצלחת. 3 מוסיפים למחבת את מיץ וגרידת הלימון, מים, כף סוכר, ג'ינג'ר ומרווה. בינתיים, מערבבים בקערה קטנה קורנפלור עם מעט מים, עד שמתקבלת תערובת מימית ולבנה. מוסיפים את מי הקורנפלור למחבת ומערבבים מיד. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומוסיפים את העוף שטיגנו מקודם. 4 מבשלים כמה דקות עד שהרוטב מתעבה ומצטמצם. טועמים, ומוסיפים עוד כף סוכר אם הרוטב חמוץ מדי לטעמכם. 5 מגישים מיד עם אורז. כמה הערות חשובות:* אני לא שמה מלח במנה, כי אצלנו בבית אוכלים אותה עם סויה, שמאזנת את החמיצות עם מליחות.* אם לא הקשבתם לי ולא הגשתם את המנה ישר אחרי שהיא מוכנה, הרוטב קצת יתמצק לכם. אפשר להוסיף למחבת קצת מים, להדליק את האש, להביא שוב לרתיחה ולהגיש. >> בשבוע שעבר הכנו סלופי פיתה>> פוקצ'ה עם פלפלים חריפים וטונה |