בסוף השבוע האחרון של הסערה, פיד האינסטגרם שלי התמלא בתמונות מהקטגוריות הבאות: אנשים מתכרבלים בפוך, חיות מתכרבלות בפוך, אנשים מתכרבלים בחיות, שלג ואוכל כבד ומחמם של חורף. כל זה טוב ויפה, אבל עכשיו כשהסופה מאחורינו ושאריות המזון מהסופ"ש שאוכלים בתחילת השבוע כבר מזמן נגמרו, הגיע הזמן למשהו קצת יותר קל ואנרגטי.
וכאן נכנס לתמונה סלט הכרוב הזה – עם המון דברים טובים בתוכו וויניגרט שאפשר לקרוא לו "חורפי", שמכיל בתוכו כמון וקינמון, שני תבלינים מחממים שנותנים לו טעם לא שגרתי. מבטיחה לכם שכל מי שיטעם אותו ישאל אתכם "מה זה הטעם הזה שמוכר לי שם?".
מבוסס על מתכון מהבלוג המומלץ My New Roots. המצרכים :לוויניגרט:
לסלט:
אופן ההכנה:1 קולים על מחבת יבשה את הגרעינים, עד שהם משחמים קלות ומפיצים ריח טוב. מניחים בצד להתקררות.
2 מערבבים בקערה גדולה (בה אתם הולכים להגיש את הסלט) את הוויניגרט. מניחים בצד.
3 פורסים דק את הכרוב, פורסים את הגזרים לעיגולים ואת המשמשים לרצועות. מוסיפים לקערה עם הוויניגרט, מוסיפים את הגרעינים הקלויים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
כמה נקודות חשובות:
* אזעקת פלצנות: למרות שהם נראים חומים ומבאסים, המשמשים המיובשים האורגניים עדיפים פי מיליון על המשמשים המיובשים הרגילים (הכתומים הזרחניים). הם גם לא מכילים גופרית (מה שנותן את הצבע הכתום הזרחני) וגם טעימים יותר. נסו ולא תצטערו.
* אל תקמצו בגרעינים, הם נותנים מימד פריך לסלט.
* הסלט אפילו יותר טעים אחרי שהוא עמד קצת.
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד עסיסית ומופחתת קלוריות
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |