פילה זהבון
4 מנות, זמן עבודה: 15 דקות, זמן הכנה כולל: 40 דקות
מרכיבים:
1/2 כוס קמח
1 ביצה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1/2 כפית אורגנו יבש
כוס מים
500 גרם פילה דג זהבון
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מערבבים קמח, ביצה, מים ותבלינים.
2. חותכים את פילה הדג לחצאים, מתבלים במעט מלח וטובלים בטמפורה (בלילת הקמח והתבלינים).
3. מטגנים במחבת על חום בינוני, 3 דקות את הצד הראשון ו-2 דקות את הצד השני.
פירה תפוח אדמה וגזר
מרכיבים:
4 תפוחי אדמה קלופים
2 גזרים קלופים וחתוכים
4 שיני שום קלופות
קורט מלח
כף מיונז
אופן ההכנה:
1. מחממים מים בסיר, מוסיפים את הירקות ומעט מלח ומבשלים עד לריכוך.
2. מוציאים את הירקות ומסננים.
3. מרסקים במעבד מזון, מתבלים במלח, פלפל ומיונז.
סלט ירוק
מרכיבים:
6 עלי חסה
ענף סלרי
שן שום
מיץ מחצי לימון
כף שמן
מלח
אופן ההכנה:
1. קוצצים את החסה, הסלרי והשום.
2. מערבבים ומתבלים בלימון ומלח.
3. מסדרים בצלחת הגשה ויוצקים מעל כף שמן.