זמן הכנה: 45 דקות, זמן בישול: שעה
כרעיים באננס
מרכיבים:
4 כרעיים או חלקי עוף במשקל כולל של 1 ק"ג
4 כפות שמן
3 תפוחי אדמה, פרוסים דק
1 בטטה, פרוסה דק
1 בצל, חתוך לרבעים
2 קולרבי, חתוכים לחצאים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 ענפי תימין טרי
קורט פלפל שאטה גרוס
100 גרם קוביות אננס מקופסה
4 שיני שום קצוצות גס
אופן ההכנה:
1. מסדרים את העוף במרכז התבנית. מתבלים ב-2 כפות שמן ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל-25 דקות.
2. מוציאים את התבנית מהתנור ומסדרים את הירקות סביב העוף. מתבלים את הירקות במלח, פלפל ותימין טרי ואת העוף במעט שאטה.
3. מחזירים לתנור ל-25 דקות נוספות.
4. בכלי קטן מערבבים את האננס והשום עם שתי כפות שמן והסירופ מהקופסה.
5. מוציאים את התבנית, מפזרים על העוף את האננס עם השום והנוזלים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
פילה לברק
מרכיבים:
300 גרם פילה דג, חתוך לאצבעות רחבות
פלפל שחור
מלח
קורט פפריקה חריפה
שום כתוש
גרדת לימון
שמן
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מתבלים את הדג בתבלינים, השום וגרדת הלימון ומוסיפים שמן בנדיבות.
3. מכניסים לתנור ל-6 דקות.
4. מוציאים ומרטיבים עם הנוזלים מהתבנית לפני ההגשה.
פטריות מוקפצות עם שום
מרכיבים:
4 כפות שמן
חבילת פטריות, חצויות
4 שיני שום, פרוסות דק
מלח
פלפל שחור
2 כפות צ'ילי מתוק
2 כפות מים קרים
2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת עמוקה, מכניסים את הפטריות והשום ומקפיצים 2 דקות.
2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הצ'ילי המתוק, המים ואת הבצל הירוק, ומבשלים ביחד עוד 3 דקות.
סלט סלק חי
מרכיבים:
2 סלקים בינוניים, קלופים
2 שיני שום, כתושות
גרדת לימון
גרדת תפוז
מלח
קורט כמון
לימון
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מגרדים את הסלק החי על מגרדת דקה.
2. מוסיפים את השום, גרדת הלימון והתפוז, מלח וכמון.
3. מערבבים ומתבלים בלימון ושמן זית.
סלט ירוק עם חסה וסלרי
מרכיבים:
10 עלי חסה שטופים וקצוצים
ענף סלרי (כולל העלים), קצוץ
שן שום קצוצה גס
מיץ מחצי לימון
מלח
שמן
אופן ההכנה:
1. מייבשים עלי החסה והסלרי.
2. מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים ממש לפני ההגשה.