המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מניחים את חזות העוף על קרש ובעזרת פטיש שניצלים (החלק החלק) או מחבת כבדה או אפילו שורש כף היד משטחים את החלק העבה של חזה העוף כדי להשוות אותו לחלק הדק. 2 מערבבים בקערה קטנה פפריקה, כמון וקורט מלח ומפזרים את התיבול באופן שווה על חלקי העוף משני הצדדים. 3 מחממים מחבת גדולה עם כ-2 כפות שמן זית. מטגנים את חזות העוף על אש גבוהה כ-8 דקות מצד אחד ועוד כ-6 דקות מהצד השני, עד ששני הצדדים משחימים היטב. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת נפרדת. 4 בלי לשטוף את המחבת מוסיפים לה את רוטב העגבניות, המים, השום, רסק העגבניות, הסוכר, זילוף של שמן זית וקורט נדיב של מלח. מערבבים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. לבלוג של עידית - טעים! חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל5 מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס המסוננים ואת חזות העוף (יחד עם כל הנוזלים שנקוו על הצלחת), מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור 5-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט. כדאי להרטיב את העוף ברוטב לפני שמכסים את המחבת. 6 מגישים על תוספת פחמימה שאוהבים, עם כוסברה או פטרוזיליה קצוצות מלמעלה. |