עוף, אורז מלא וירקות בסיר אחדהסיר הכי צבעוני ושמח שפגשנו לאחרונה מגיע עם עוף עסיסי, אורז מתובל כמו שאנחנו אוהבים, הרבה ירקות והכי חשוב - עם מתכון מצוין, פשוט וברור של עידית נרקיס כ"ץ. מה שנקרא תפסו מזלג ובואו. לא חייבים צלחות
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 24/01/21 07:00
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מלהיטים מחבת סוטאז' רחבה. מוסיפים כמות קטנה של שמן זית למחבת החמה (אין צורך להוסיף הרבה שמן, העוף יפריש המון שומן). ממליחים מעט את ירכיי העוף ומטגנים עם צד העור כלפי מטה, כעשר דקות השחמה. הופכים ומטגנים את הצד השני כחמש דקות. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת גדולה או מגש, ומוציאים עודפי שומן מהמחבת. 2 בזמן שהעוף מיטגן, קוצצים גס את הבצל ואת השום, קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים אותם לעיגולים עבים. 3 מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום לכחצי דקה ואז את הפפריקה והכורכום ביחד עם מלח בנדיבות ומערבבים כחצי דקה את התבלינים בתערובת הבצל והשמן (אם צריך, מוסיפים קצת מהשומן שהוצאנו או שמן זית למחבת). 4 מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים אותו היטב, עד שהוא צבוע בתבלינים ומצופה בשמן מכל הצדדים. לבלוג של עידית - טעים! צבעוני, טעים והכי חשוב - לא חייבים צלחות | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל5 מסדרים את האורז בשכבה אחידה ומניחים מעליו את כרעי העוף, תפוחי האדמה והבטטה. מוסיפים בזהירות 4 כוסות מים רותחים, מכסים במכסה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 50-60 דקות עד שהאורז סופג את כל המים. 6 אחרי 50 דקות על האש בודקים אם המים כמעט נספגו. אם לא, מגבירים מעט את האש ומבשלים בהשגחה עוד כעשר דקות. 7 בדקות הבישול האחרונות מוסיפים את האפונה הקפואה מעל הכל. 8 אחרי שהמים נספגים והאורז מוכן, מכבים את האש ונותנים לסיר לעמוד כעשר דקות מכוסה. |