סופריטו עם שומר ותפוחי אדמההשבוע אנחנו מכינים את הסופריטו הזה של עידית נרקיס כ"ץ ומתכוננים אסטרטגית לקרב האהוב עלינו: העוף יוצא מושלם, השומר מוסיף טעם מיוחד, אבל אצלנו בבית המלך הוא זה שמניח את ידו על תפוח האדמה האחרון שנשאר
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 14/02/21 07:04
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים מחבת גדולה מאוד עם שוליים גבוהים (סוטאז'). מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את העוף כעשר דקות (כל צד 5-6 דקות) עד ששני הצדדים משחימים מאוד. מוציאים מהמחבת לצלחת נפרדת ומניחים בצד. 2 בזמן שהעוף מיטגן, קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות עבות מאוד. מסירים מהשומר את התחתית (לא עד הסוף, אנחנו רוצים שהרבעים יחזיקו כיחידה אחת ולא יתפרקו) ואת האנטנות מלמעלה. חותכים לרבעים, ואם השומר גדול מאוד אז לשישיות. מוסיפים למחבת עוד 1-2 כפות שמן ואת הירקות החתוכים, ומטגנים אותם משני הצדדים עד שמשחימים. 3 מפנים מעט מקום (אם צריך להוציא תפוד או שניים, מוציאים אותם לכמה רגעים), מוסיפים אל המחבת את הכורכום והפפריקה ומערבבים אותם עם השמן שנשאר בתחתית המחבת (אם אין, מוסיפים מעט שמן באופן מקומי על התבלינים). מערבבים היטב, מחזירים למחבת את העוף (עם הנוזלים שניקוו בצלחת), מכסים במים רותחים, מוסיפים שיני שום ומלח, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים שעה וחצי מכוסה. בחצי השעה האחרונה אפשר להוסיף את עלי המרווה, אם רוצים. 4 מגישים על אורז, פתיתים או אטריות מטוגנות כמו בתמונה. לבלוג של עידית - טעים! הערות: המים לא חייבים לכסות עד הסוף את כל מה שיש במחבת, האדים יבשלו את מה שמציץ החוצה. בכל מקרה, אפשר בחצי הדרך להפוך את כל מה שלא מכוסה במים לכיוון המים ולחשוף לאדים את מה שהיה שקוע עד עכשיו. כמות המים תלויה בכמות הנוזלים שתרצו שישארו בתום הבישול. אני תמיד שמה ליטר מים רותחים, וכך נשארים לנו המון נוזלים שכיף לשפוך על האורז או האטריות. |