פידאוס ונקניקיות בסיר אחדאיך אנחנו אוהבים את האטריות הדקיקות האלה, או כמו שקוראים להן אצלנו - פידאוס. השבוע עידית נרקיס כ"ץ הכינה אותן עם נקניקיות איכותיות (יש דבר כזה) והרבה ירקות. יופי של סיר מזין וטעים לפתוח איתו את השבוע
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 20/03/22 07:00
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
היום כבר הרבה יותר קל להשיג נקניקיות איכותיות ללא חומרים משמרים ואותיות לא מזוהות ברשימת המרכיבים. אפשר למצוא אותן במעדניות ואון-ליין אצל יצרני נקניקיות ישראליים מקומיים, ואם כבר מחליטים לאכול נקניקיות - כדאי להשקיע בכאלו טובות. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מתחילים בלטפל בירקות. חורצים איקס בתחתית על עגבנייה ומניחים בקערה. יוצקים מעליהן מים רותחים מהקומקום ונותנים להן לעמוד במים 3-4 דקות. מסננים, מצננים מעט ומקלפים את הקליפה. קוצצים את העגבניות הקלופות לקוביות קטנות. קוצצים את הבצל וכותשים או מגררים את שיני השום. 2 מחממים מחבת סוטאז' גדולה. מחממים 1-2 כפות שמן זית ומוסיפים את האטריות (הפידאוס). מטגנים, תוך כדי ערבוב תמידי כחמש דקות עד שהן משחימות. מוציאים את האטריות לצלחת נפרדת. 3 מוסיפים עוד קצת שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הנקניקיות, ומטגנים אותן עד שמתחילות להשחים. מוסיפים גם את השום, העגבניות והפפריקה המעושנת ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה נוספת. מוסיפים רסק ונותנים ערבוב אחרון. לבלוג של עידית - טעים! 4 מחזירים את הפידאוס למחבת, מוסיפים מים רותחים ואפונה קפואה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור 10 דקות. אחרי 5-6 דקות של בישול אפשר להתחיל לבדוק אם המים התאדו. כעבור 10 דקות פותחים את המכסה ובודקים - האם האטריות התרככו מספיק (אם לא - מוסיפים עוד קצת מים ומבשלים במסכה סגור). אם האטריות רכות ויש עדיין מעט מים במחבת, מבשלים עם מכסה פתוח כדקה או שתיים עד שהמים מתאדים. מגישים מיד. פידאוס ונקניקיות טובות. שיהיה בתיאבון | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכלבתאבון |