1 בוררים היטב את גרגירי החומוס: מפזרים אותם על מגש ומוציאים לכלוכים וגרגירים פגומים. שוטפים ומסננים.
2 משרים את גרגירי החומוס במים עם כף מלח גס למשך הלילה או לפחות ל-8 שעות. חשוב שהחומוס לא יתסוס, ולכן כדאי להכניס את הקערה למקרר ורצוי גם להחליף את המים אחרי כמה שעות.
3 מסננים את החומוס ושופכים את מי ההשריה.
4 מבשלים את הגרגירים בסיר עם מים נקיים וסודה לשתייה (בלי מלח) שעה לפחות, עד שהם רכים והקליפות שלהם צפות.
5 מסירים את הקליפות, ומקררים את הסיר עם הגרגירים והמים.
6 מכניסים למעבד מזון את הגרגירים עם מעט ממי הבישול (חצי כוס לפחות), ומוסיפים בהדרגה שום, לימון וטחינה – בהתאם למידת הסמיכות הרצויה. חשוב להקפיד שהתערובת לא תתחמם ממעבד המזון.
7 מעבירים לקערות ומגישים מיד.
קלוריות למנה: 151
הערות:* אפשר להקפיא חומוס מבושל בתוך נוזלי הבישול שלו, להכנה מהירה בפעם הבאה.* אפשר להגיש עם שמן זית, צנוברים, פפריקה או פטרוזיליה.
>> בפעם שעברה הכנו חמין שהוא גם טעים וגם בריא