1 קציצות העדשים: מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מבשלים את העדשים במים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות, מסננים וסוחטים. מערבבים את כל המרכיבים (כולל הנוזלים של זרעי הפשתן), יוצרים קציצות עגולות בקוטר של כ-4 ס"מ ומהדקים.
2 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הקציצות. אופים כחצי שעה, עד שהקציצות משחימות.
3 הפירה: מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים במים עד לריכוך, מסננים ומקררים.
4 מועכים את תפוחי האדמה והבטטות במעבד מזון או בממחה, ומוסיפים שמן זית ומלח. בשלב זה אפשר לטגן בצל קצוץ ולהוסיף לפירה המוכן.
5 השעועית הירוקה: חולטים את השעועית במים רותחים ומבשלים מעט, רק עד להפשרה. מסננים ומנגבים.
6 מחממים שמן זית במחבת גדולה ומקפיצים את השעועית קלות. מוסיפים שום ורוטב סויה, מפזרים שומשום ובוזקים מעט שמן שומשום לחיזוק הטעם.
* לקציצות עסיסיות יותר אפשר להוסיף לתערובת ירק מרוסק בפומפייה (גזר או קישוא), להשחים בצל ולהוסיף לתערובת או פשוט לטגן אותן במקום לאפות (מה שיעלה לכם כמובן בקלוריות).
קלוריות למנה:305 לקציצות309 לפירה142 לשעועית
>> והנה מתכון לחמין טבעוני
>> אתמול זללנו פה ארוחה בריאה של דגים ומג'דרה
>> איך מכינים סושי בבית, צעד אחר צעד