הדייסה המוגשת חמימה (לא רותחת!) היא הדרך הבריאה להתחיל את היום ולהתניע את מערכת החיסון. שיבולת שועל ידועה כמסייעת לתהליכי העיכול, להפחתת רמות הכולסטרול והסוכר בדם ולהקטנת הסיכון ללקות במחלות לב וכלי הדם. לדגן הידידותי הזה מייחסים גם תועלת ממשית בדיאטה להפחתת משקל, שכן הוא מוסיף נפח למזונות. מחקרים הראו שהוא אף משפר את רמת השינה.
שילוב של מזונות העל גוג'י ברי, פתיתי קקאו וגרגירי צ'יה, הידועים בעיקר כנוגדי חמצון עוצמתיים, מעשיר את הדייסה הצנועה בשפע סגולות בריאותיות נוספות. מזונות העל מגנים על הגוף משלל פגעים ומחלות, מסייעים להעלות את רמת האנרגיה והריכוז ואפילו תורמים למצב רוח טוב. המצרכים (4 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מערבבים את שיבולת השועל והחלב בסיר בינוני. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 10 דקות. 2 מוסיפים את המלח, מערבבים היטב, מכסים וממשיכים לבשל 15 דקות נוספות, עד שרוב הנוזלים נספגים והפתיתים רכים. 3 מצננים מעט את הדייסה, מוסיפים את הסוכר או הדבש ובוחשים. מעבירים לצלחות עמוקות. זורים מעל כל מנה רבע מהגוג'י, פתיתי הקקאו וגרגרי הצ'יה ומגישים. במנה אחת יש 310 קלוריות, 5 גרם סיבים ו-170 מ"ג סידן.
|