דלעת היא מקור נפלא לקרוטן ולחומצה פולית, היא טעימה והיא מחזקת את הצ'י. גם גרגרי חומוס הם מזון מושלם - מכילים חלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים. כמו כן כמות של פי 2 ברזל מהמצוי בעוף. מזון מומלץ לצמחונים ולכולם. המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 2 מניחים את קוביות הדלעת בתבנית מרופדת ומתבלים ב-2 כפות שמן, מלח ופלפל. אופים חצי שעה לריכוך. 3 בינתיים מחממים כף שמן בסיר ומאדים בצל, גזר וסלרי במשך 3 דקות. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה-שתיים. מוסיפים את הדלעת (אם רוצים שומרים 4-3 קוביות לכל מנה), המרק וגרגרי החומוס, ומבשלים רבע שעה אחרי רתיחה. 4 מרסקים את המרק ומתבלים בגראם מסאלה ואם יש צורך במלח. 5 יוצקים לצלחות ומגישים עם קרוטוני הדלעת ששמרנו בצד וגרעיני דלעת. 190 קלוריות למנה >> בורגול עם ירקות צלויים בראס אל חנות ויוגורט>> כמה טון ריבה יש בסופגניות שנאכל השנה? |