התבשיל בהשראת המטבח הצפון אפריקני קרוי על שם כלי החרס המסורתי שבו הוא מבושל ומוגש, אך תוצאות מעולות מתקבלות גם בבישול בסיר רגיל. אל העוף נטול העור והשומן, המספק חלבון מהחי, מצטרפים ירקות כתומים, כמו גזר, בטטה ודלעת, המעניקים שפע טעמים ומרקמים ומתיקות מתונה. ירקות כתומים מכילים קרוטנואידים, שיכולים להפוך בגוף לוויטמין A המחזק את המערכת החיסונית, את הראייה ואת ההתפתחות התקינה של התאים. הם מכילים גם שפע של ויטמין C, חומצה פולית וסיבים תזונתיים.
בין מרכיבי התיבול המסורתיים הייחודיים של התבשיל נכלל הכורכום, שגם לו סגולות בריאותיות מפליגות. בין היתר נמצא שהתבלין הזהוב מסייע בהתגוננות מפני דלקות, משפר את תהליכי העיכול ומגן על הכבד. המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 שוטפים את נתחי העוף ומייבשים היטב. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד שצבעם הופך אטום. 2 מוסיפים לסיר את הירקות, הלימון, מקלות הקינמון, הכורכום, הג'ינג'ר, הדבש, מלח ופלפל ויוצקים על הכול 1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. 3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות. (מסירים מדי פעם את המכסה כדי לבחוש ולבדוק שהתבשיל אינו נחרך. אפשר להוסיף מעט מים רותחים, במידת הצורך). 4 מעבירים את התבשיל לכלי הגשה וזורים על פניו את הפטרוזיליה או הכוסברה ואת השקדים הקלויים. מומלץ להגיש על קוסקוס מלא. במנה אחת יש 490 קלוריות ו-47 גרם חלבון.
>> בפעם הקודמת הכנו פשטידת תרד ועלי קייל>> והנה דייסת שיבולת שועל מה זה בריאה |