גרגרי החיטה, בניגוד לקמח הלבן המופק מהם, עשירים דווקא בערכים תזונתיים משמעותיים, על אף שהם מכילים גלוטן. ככל הדגנים, הם מקור מצוין הן לפחמימות והן לחלבון, ובנוסף הם מכילים גם הרבה סיבים תזונתיים וכמות מרשימה של מינרלים - ברזל, אבץ, סידן ומגנזיום. גרגרי החיטה עשירים גם בוויטמינים מקבוצת B, בעיקר B1 האחראי להפקת אנרגיה ולפעילות נאותה של השרירים. בתוספת ירקות כמעט מכל הצבעים מתקבל תבשיל משביע ומזין – וגם ססגוני ונאה לעין. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 שורים את החיטה במים במשך שעה. מסננים, מעבירים לסיר, מכסים במים (כ-4 כוסות) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות או עד שהחיטה מתרככת וכל הנוזלים נספגו. 2 בסיר רחב אחר מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים את השום והשומר ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הסלרי, הזוקיני והגזר ומטגנים יחד דקה נוספת. מוסיפים את עשבי התיבול, מלח, פלפל שחור והחיטה המבושלת, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה מדי פעם. 3 מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל עוד כמה דקות – עד שהאפונה מתרככת אך לא מאבדת מצבעה הירוק. 215 קלוריות למנה >> בפעם הקודמת הכנו קוסקוס עם עוף ומרק עוף>> במקום מורה פרטי: למה כדאי לבשל עם הילדים? |