1 מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר.
2 בקערה נפרדת מערבבים ביצים, יוגורט, בננה, חלב ווניל.
3 מאחדים את שתי התערובות ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
4 מחממים מחבת טפלון או מחבת פנקייק על להבה נמוכה-בינונית, ממיסים בה את החמאה ומוסיפים לבלילה. מערבבים קלות. יוצקים בעזרת מצקת כשליש כוס מן הבלילה למחבת (אין צורך לשמן אותה, החמאה שנותרה בה מספיקה). מטגנים דקה וחצי-שתיים, עד שמופיעות בועות, ואז הופכים ומטגנים עוד דקה. ממשיכים לטגן פנקייקס מכל הבלילה. עורמים את הפנקייקס אחד על השני כדי לשמור על החום שלהם.
5 מגישים חם עם סילאן, טחינה ופרוסות בננה.
220 קלוריות למנה (לא כולל הטחינה וסילאן שיוצקים מלמעלה)
גיוונים:
* אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח רגיל, אבל אז מספר הקלוריות יעלה בכ-20 אחוז.
* לגרסה טבעונית: מחליפים את הביצים במכל קטן (113 גרם) של רסק תפוחי עץ, את החמאה בשמן או שומן קוקוס ואת החלב והיוגורט בכוס חלב אורז, חלב שקדים או חלב שיבולת שועל. תקבלו פנקייק בריא לפחות באותה מידה.
>> בפעם שעברה התענגנו על פשטידה מחזקת של תרד וקייל
>> ארוחה זוגית במסעדת יפו תל אביב ב-350 שקל בלבד